Over Rita

Rita in de politiek ….. het boeide mij allang vanwege mijn betrokkenheid tijdens het participatieproces van het Centrumplan in Ouderkerk, mijn inzet voor “stop de bomenkap” en mijn activiteiten in het Oranjecomite om alleen het belangrijkste van mijn bezigheden te noemen……. Als klein meisje ben ik in Ouderkerk komen wonen en zat op de Jan Hekmanschool. Voor mij de beste leerschool voor een Ouderkerkse in wording. Tweeenhalf jaar woonde ik als jong getrouwde vrouw in Duivendrecht en ook daar leer je de dorpsgenoten kennen. Dat is ook wat mij zo bezig houdt: de mensen in mijn omgeving en hun meningen. Zo kom je in gesprekken vanzelf uit op politieke onderwerpen waartoe ik mij ook aangesproken voel.

Dat werd nog versterkt door het vele vrijwilligerswerk in Ouderkerk dat op mijn pad kwam. In de discussies die ik voerde met onze inwoners over actueel heikele onderwerpen als inrichting van Het Kampje , de bomenkap en de A9, het IKC, Diftar hoorde ik vaak zeggen: Rita, is de politiek niet wat voor jou? Je kent zoveel mensen en je hebt een scherp inzicht met bijpassende mening. Doe daar wat mee!” Toen ik zover was om een keuze te maken kwam ik uit op Natuurlijk Belang.

Natuurlijk Belang is een partij voor heel Ouder-Amstel!

Ik kan niet wachten de fractie van Natuurlijk Belang te versterken, samen met Pia Verheul ( Ouderkerk), Dolf van Muijden (Duivendrecht)  en Jacques Bos (Duivendrecht) . Wij houden ons graag op de hoogte van wat de inwoners bezig houdt en werken dat verder uit in de politiek.

Aan participatie en co-productie tot en met het Voorlopig Schetsplan dat er nu ligt heb ik intens meegewerkt.

Ik weet wat het betekent om de stemmen van inwoners te laten doorklinken.

Rita Smit-Lotterman, Fractievoorzitter Natuurlijk Belang