Skip to content

Onze mensen

 
Rita

Rita Smit-Lotterman

Fractievoorzitter

Rita in de politiek... Het heeft me altijd geboeid, vooral vanwege mijn betrokkenheid tijdens het participatieproces van het Centrumplan in Ouderkerk, mijn inzet voor "stop de bomenkap," en mijn activiteiten in het Oranjecomité, om slechts enkele van mijn bezigheden te noemen. Als jong meisje ben ik naar Ouderkerk verhuisd en heb ik op de Jan Hekmanschool gezeten, voor mij de beste leerschool om een echte Ouderkerker te worden. Later woonde ik tweeënhalf jaar als jong getrouwde vrouw in Duivendrecht, waar ik ook de dorpsgenoten leerde kennen. Dat is wat me zo aanspreekt: de mensen in mijn omgeving en hun meningen. Deze ervaringen hebben mijn passie voor de politiek aangewakkerd. Ik ben geïnteresseerd in de belangen en meningen van mensen en wil me inzetten voor een betere toekomst. De politiek biedt me de kans om dat te doen en om een positieve impact te hebben op mijn geliefde Ouderkerk en Duivendrecht.

Pia

Pia Verheul

Burgerraadslid

Sinds 6 jaar ben ik werkzaam als burgerraadslid bij de lokale partij Natuurlijk Belang. Nooit kunnen denken dat ik in de dorpspolitiek terecht zou komen. Van huis uit niet meegekregen en ook altijd gedacht dat de inwoners weinig zeggenschap uit konden oefenen omdat dit al bepaald was. Maar sinds een aantal jaren wijzer geworden en ondervonden dat er met behulp van een politieke partij, waar men zich thuis voelt, wel de mogelijkheid bestaat en men zich gehoord kan voelen. Wij vinden het belangrijk om naar de inwoners te luisteren en een aanspreekpunt te zijn in het dorp. Deelnemer zijn in de gemeenteraad kost veel tijd en energie maar geeft ook weer energie. Als ik mensen spreek en zeg dat ik uit Ouderkerk aan de Amstel kom hoor ik vaak “dat mooie dorp vlakbij Amsterdam”? Dat mooie dorp willen we behouden en ik wil hier samen met mijn fractiegenoten voor zorgen.

Dolf

Dolf van Muyden

Raadslid

Deze geboren en getogen Amsterdammer bracht regelmatig zondagmiddagen door in de Venser. De bezoekjes aan schoonmoeder maakten dorstig en daarom was een tussenstop bij café Lotgenoten op de terugweg naar de Watergraafsmeer een gebruikelijk ritueel. Terwijl wij op het terras zaten, viel ons oog op een woning aan de overkant, die te koop stond. De combinatie van de locatie, het uitzicht en de historie van een van de vier winkelpandjes, die al meer dan honderd jaar oud waren, maakte de keuze voor dit huis een vanzelfsprekende beslissing. De charme van de omgeving en het karakter van het oude pand spraken ons aan. De woning bood niet alleen een comfortabele plek om thuis te komen na de bezoekjes aan schoonmoeder, maar het werd ook een plek vol herinneringen en betekenis, en een nieuw hoofdstuk in het leven van deze Amsterdammer. Inmiddels wonen wij al zeventien jaar met veel plezier in Duivendrecht.

Nadine_Schreurs

Nadine Schreurs

Burgerraadslid

Geboren in Amsterdam maar woon al mijn hele leven met veel plezier in Duivendrecht. Wat ik fijn vind aan Duivendrecht is het groene en dorpse karakter en toch zo dicht bij Amsterdam. Door een aantal persoonlijke conflicten met de gemeente en de gang van zaken, heb ik besloten deel te nemen in de gemeenteraad als burgerraadslid. Natuurlijk Belang is voor mij de meest logische keuze, een echte lokale partij bestaande uit betrokken bewoners, die opkomen voor de belangen van bewoners. Dit doe ik sinds februari 2023 met veel plezier. Met Natuurlijk Belang als dé lokale partij van Ouder-Amstel zetten wij onze inwoners en toekomstige inwoners op de eerste plaats. Ik maak mij er hard voor dat bij ontwikkelingen in onze gemeente inwoners goed geïnformeerd worden en mee mogen beslissen. Participatie is één van onze speerpunten, tenslotte is de gemeente er voor de inwoners en niet andersom.