Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Rita Smit-Lotterman.

Ik ben in 1967 in Ouderkerk komen wonen en zat als kind op de Jan Hekmanschool. Nadat ik getrouwd ben, heb ik twee en half jaar in Duivendrecht gewoond en ben daarna weer naar Ouderkerk verhuisd. Door de jaren heen heb ik veel mensen in Duivendrecht en Ouderkerk leren kennen, ook door het vrijwilligers werk wat ik veel gedaan heb en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds lid van het Oranjecomité.

Doordat ik zeer betrokken ben geweest bij het participatieproces van het Centrumplan en mijn inzet voor ‘stop de bomenkap’ kreeg ik steeds meer interesse voor de plaatselijke politiek. Ook doordat mensen mij op straat aanspraken over deze actuele heikele onderwerpen: de inrichting van ‘Het Kampje’, de bomenkap, de A9 en het IKC (2 scholen onder 1 dak) hoorde ik vaak zeggen : Rita is de politiek niet wat voor jou? Je kent veel mensen, hebt een scherp inzicht met bijpassende mening. Doe daar wat mee!

En toen Natuurlijk Belang vroeg of ik interesse had om deel uit te gaan maken van hun partij. Wist ik het zeker ! Want Natuurlijk Belang is een partij voor heel Ouder-Amstel. Eind september ben ik beedigd als fractie-assistent. Samen met Jacques Bos, Pia Verheul en Dolf van Muyden werken wij hard voor onze inwoners. Ik heb nu al een aantal commissievergaderingen meegemaakt. Belangrijke punten als het 2 scholen onder 1 dak, diftar, centrumplan zijn behandeld.

Natuurlijk Belang is tegen 2 scholen onder 1 dak, wij zijn voor nieuwbouw Kofschip en renovatie Amstelschool. Ook het afval pasjessysteem vinden wij niet nodig, wel dat er goed wordt gescheiden. Ik ben blij dat eindelijk het ‘ Voor Ontwerp van het centrumplan’, waar ik intens aan heb meegewerkt, aangeboden wordt aan de raad. Ik weet wat het betekent om de stemmen van de bewoners te laten doorklinken. Hierboven heb ik maar een paar onderwerpen genoemd. Ook de bomenkap, jeugdzorg, woningbouw en nog vele andere zaken hebben onze aandacht.

Ik hoop dat ik samen met mijn partijgenoten veel kan betekenen voor onze inwoners.

Rita Smit-Lotterman.

Fractie-assistent Natuurlijk Belang

Recommended Posts