Natuurlijk Belang is enorm verbaasd dat de wethouder van GroenLinks (Axel Boomgaars) heeft besloten om onze gemeente te verlaten. GroenLinks is tenslotte met hem als wethouders kandidaat de gemeenteraadsverkiezingen in gegaan. Ik kan natuurlijk een vergelijking maken met voetbal en Ronald Koeman die tussentijds op een trein sprong naar Valencia en zijn oude werkgever in Nederland verliet.

Bij de start van de coalitie-onderhandelingen hebben GroenLinks, Ouder-Amstel Anders en VVD aangegeven dat men de voorkeur geeft aan zoveel mogelijk ervaren wethouders. Dat gaat nu niet meer op voor deze samenstelling met het wegvallen van de GroenLinks wethouder.

Natuurlijk Belang is nog steeds bereid om in een coalitie te stappen. Wij staan open voor een uitnodiging om te praten over een coalitievorming. Onze gemeente heeft baat bij een stabiele coalitie, een coalitie die gaat voor onze gemeente, inwoners en ondernemers. Er ligt een zeer moeilijke (financiële) opgave voor onze gemeente en wij zijn bereid deze verantwoordelijkheid te nemen in het belang van onze inwoners. 

Jacques Bos, Fractievoorzitter Natuurlijk Belang

Recommended Posts