Donderdag 5 oktober 2023 was er een informatieavond in het Dorpshuis te Duivendrecht over Werkstad Overamstel.

Werkstad Overamstel gaat de komende jaren snel veranderen. Hoogbouwplannen tot wel 70 meter, de komst van talloze hotels en de opvallende Orato Office-wolkenkrabber die er al staat, zullen onze horizon transformeren. Deze ontwikkelingen, gelegen op grondgebied in handen van Amsterdam, hebben een aanzienlijke impact op ons, de bewoners van Ouder-Amstel, en met name op de dorpskern van Duivendrecht.

De zichtbare aanwezigheid van Orato Office is nu een iconisch kenmerk van onze omgeving. Terwijl sommigen deze veranderingen omarmen als tekenen van groei en vooruitgang, roepen ze bij anderen zorgen op. Wat betekent dit voor ons dagelijks leven en de identiteit van Duivendrecht?

Moeten we de impact van deze hoogbouwplannen op onze gemeenschap begrijpen. Dragen ze bij aan een bloeiende lokale economie en aan werkgelegenheid voor onze inwoners? Of blijven de voordelen van deze ontwikkelingen voor velen ongrijpbaar?

De toename van hotels werpt ook vragen op over de essentie van Duivendrecht. Wat betekent dit voor onze gemeenschap en de unieke sfeer van ons dorp? De komst van toeristische accommodaties versterkt dat onze lokale cultuur of verstoort het de balans?

Onze intentie is niet om tegen modernisering te zijn, maar om bewustzijn te creëren. Als gemeenschap moeten we samenwerken om ervoor te zorgen dat deze veranderingen in ons voordeel werken. Laten we ernaar streven dat Werkstad Overamstel niet alleen de lucht in gaat, maar ook ons welzijn verhoogt.

Natuurlijk Belang volgt alle ontwikkelingen op de voet en zal er op toezien dat de belangen van de inwoners van Ouder-Amstel gewaarborgd blijven. Wij zijn dé lokale partij bestaande uit bewoners en voor bewoners.

Nadine Schreurs, burgerraadslid Natuurlijk Belang

Recommended Posts