In 2016 heeft de gemeente Amsterdam gevraagd aan onze gemeente om een internationale busterminal (ITB) te mogen vestigen bij station Duivendrecht.  De gemeenteraad van Ouder-Amstel ging onder voorwaarden akkoord.  Namelijk dat het een tijdelijke busterminal zou worden, 10 jaar max. en een maximaal aantal passagiers (1 miljoen passagiers) per jaar. 

In november 2020 komt de gemeente Amsterdam erachter dat dit financieel niet haalbaar is. Wat betekent dat er minimaal 4 miljoen passagiers nodig zijn om dit plan te kunnen betalen.

Natuurlijk Belang verzet zich hiertegen. Dit was niet de afspraak. En met deze nieuwe wending lijkt Duivendrecht het afvalputje van Amsterdam te worden. 

Het college en de coalitie (GROEN LINKS, VVD, CDA en D66) willen graag samen met Amsterdam de mogelijkheden verder onderzoeken. Eventueel de busterminal op een andere plaats. Samenvoegen met de nog te bouwen Smart Mobility HUB (SMH). De tijdelijkheid verdwijnt hiermee.

Deze zelfde coalitie hoor je niet over de milieueffecten die dit voorstel met zich meebrengt. En dan hebben we het nog niet een s over de sociale overlast op dit gebied. Daarnaast zijn de kosten om dit alles te handhaven (overlast) nog niets eens bekend.  

Natuurlijk Belang zegt, stop deze waanzin. Laat Amsterdam zijn eigen zaakjes op orde brengen. 

Recommended Posts