Komende weken heeft de gemeenteraad een paar grote onderwerpen op zijn bord liggen. Het centrumplan en de tarieven van vuilnis. Om met het laatste te beginnen. Hier is natuurlijk al veel over gezegd.

Vorige week zijn de initiatiefnemers van de petitie, tegen een pasjes systeem, bij de wethouder op bezoek geweest. En wat kregen ze te horen. Dat ze het bij het verkeerde eind hadden. En of de initiatiefnemers dit wilde gaan uitleggen aan hun achterban. Merkwaardig, vind u niet?

Dan het centrumplan. Er ligt een mooi ontwerp (schetsplan). Maar ook hier maakt Natuurlijk Belang zich toch behoorlijk zorgen. Want er hangen een paar onderwerpen boven de markt, waarvan wij ons afvragen of dit wenselijk is. Namelijk, het keienveld bebouwen. (waar nu de poffertjeskraam staat). En het groene veldje aan de dorpsstraat. Dit alles om het plan te financieren. Zo ook wordt er gesproken over nieuwbouw van het Rabobank gebouw. Wij zullen ons zeer kritisch hierin opstellen. Het mag natuurlijk niet gebeuren, dat het kampje alsnog vol wordt gebouwd. 

Dan iets heel anders. Natuurlijk Belang neemt afscheid van Allan Blom als raadslid. Allan vond het tijd om het stokje over te dragen aan Pia Verheul. Pia was al fractie assistent en is nu beëdigd als raadslid.

Recommended Posts