In deze pandemie en zelfs voor deze pandemie zijn veel inwoners van Ouder-Amstel sportief bezig is. Met name aan de Wethouder Koolhaasweg is het een druk sportief gebeuren.

Helaas heeft het Amstelbad geen openstelling voor winterzwemmen maar het terrein wordt wel beschikbaar is gesteld voor de dansers van DFC en de Taekwon Do lessen. Het buitensportparkje Calisthenics en het Axel Koenders Fitpark (voorheen de beweegtuin) krijgen dagelijks sportievelingen die zich in het zweet werken. Elke maandagochtend is onder begeleiding in het Fitpark een sportgroepje bezig.  Een goed initiatief is de wandelestafette “Geef het wandelstokje door” onder het mom ontmoet eens een buurtgenoot op een andere manier. Met dit estafettestokje kan een ander uitgenodigd worden voor een lange of korte wandeling of een ommetje, het maakt niet uit. Het is een leuke en gezonde manier om met elkaar in contact te komen.

Sinds kort is men begonnen met het aanleggen van een jeu de bouleslaan bij het Rembrandtpark aan de Wethouder Koolhaasweg binnenkort kan jong en oud kan dit gaan beoefenen.
Ouder-Amstel zorgt op sportief gebied goed voor hun inwoners. Het is belangrijk om na deze pandemie het buitensporten te behouden en indien mogelijk uit te breiden.

Pia Verheul
Natuurlijk Belang

Recommended Posts