Skip to content

Onze mensen

Natuurlijk Belang

Jacques Bos

Fractievoorzitter

Ik ben geboren in Den Haag en woon sinds 2003 met veel plezier in Duivendrecht. Daar ben ik gaan wonen omdat het groen is, een dorps karakter heeft, en toch dicht bij Amsterdam is. Ik ben, sinds 2010, met veel plezier raadslid. Ook ben ik namens onze gemeente lid van de stads/vervoersregio geweest, en heb daarmee een breed regionaal netwerk opgebouwd. Met Natuurlijk Belang als dé lokale partij van Ouder-Amstel zetten wij onze inwoners en toekomstige inwoners op de eerste plaats. Ik maak mij dan hard dat bij ontwikkelingen in onze gemeente de inwoners ook goed gehoord worden.

Natuurlijk Belang

Rita Smit-Lotterman

Raadslid

Rita in de politiek ….. het boeide mij allang vanwege mijn betrokkenheid tijdens het participatieproces van het Centrumplan in Ouderkerk, mijn inzet voor “stop de bomenkap” en mijn activiteiten in het Oranjecomite om alleen het belangrijkste van mijn bezigheden te noemen……. Als klein meisje ben ik in Ouderkerk komen wonen en zat op de Jan Hekmanschool. Voor mij de beste leerschool voor een Ouderkerkse in wording. Tweeenhalf jaar woonde ik als jong getrouwde vrouw in Duivendrecht en ook daar leer je de dorpsgenoten kennen. Dat is ook wat mij zo bezig houdt: de mensen in mijn omgeving en hun meningen.

Natuurlijk Belang

Dolf van Muyden

Raadslid

Deze geboren en getogen Amsterdammer bezocht met regelmaat 's zondagsmiddags de Venser. Deze bezoekjes aan schoonmoeder maakten dorstig en dus moest er op de terugweg naar de Watergraafsmeer vaak gestopt worden bij het café Lotgenoten. Zittend op het terras viel ons oog op een woning er tegenover, die te koop stond. De locatie, het uitzicht en de historie van onze helft van de vier winkelpandjes van ruim honderd jaar oud hebben ons doen kiezen voor dit huis.

Natuurlijk Belang

Pia Verheul

Fractie assistent

Als geboren en getogen Ouderkerkse, denk ik aan de woningbouw rond de Sint Urbanuskerk, de ontwikkeling op en nabij Het Kampje en waar al zo meer hoogbouw dreigt dat ons dorpse karakter aantast. In Duivendrecht is er onder druk van veel actieve en betrokken inwoners, mede door Natuurlijk Belang, heel veel bereikt voor het behoud van het authentieke van dat dorp. Dat wil ik in Ouderkerk ook.